Πως να κάνεις τις σκέψεις συμμαχό σου

Σκέψεις

Πόσες φόρες ένιωσες να πνίγεσαι από τις σκέψεις σου;

Πόσες φορές χάθηκες στα σκοτεινά μονοπάτια του μυαλού σου;

Αισθάνεσαι μήπως κολλημένος στο ίδιο σημείο και δεν βλέπεις φως στο τούνελ;

Μήπως κουράστηκες να σου συμβαίνουν τα ίδια και τα ίδια;

 

Το καλό μαντάτο για σένα είναι ότι υπάρχει λύση και όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν.Πιστεύω ότι έφτασε η ώρα να καθορίσεις ΕΣΥ πια θα είναι η ποιότητα της ζωής που θες να ζεις. Ήρθε η ώρα να δώσεις τις δικές σου απαντήσεις και να κάνεις το μεγάλο βήμα να αναλάβεις την ευθύνη της πορείας σου.O παράγοντα «σκέψεις» για μένα, είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής μας.

Αλλά αρχικά ας αναφέρουμε τι είναι η σκέψη. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ;

«Η σκέψη είναι η ανταπόκριση της μνήμης, της εμπειρίας και της γνώσης που έχει αποθηκευτεί στον εγκέφαλο. Επομένως, η σκέψη, είναι περιορισμένη γιατί δεν είναι κάτι καινούργιο, βασίζεται σε προηγούμενες εμπειρίες και βιώματα.Μια σκέψη μπορεί να είναι μια ιδέα, μια εικόνα, ένας ήχος ή ακόμα και ένα συναισθηματικό συναίσθημα που προκύπτει από τον εγκέφαλο.Κάθε σκέψη που κάνουμε επηρεάζει και δημιουργεί τα συναισθήματα που νιώθουμε. Η ποιότητα των σκέψεων που περιπλανιούνται στο μυαλό μας είναι και αυτή που θα μας επιφέρει τα ανάλογα συναισθήματα που θα βιώσουμε !Και αυτά με την σειρά τους θα μας φέρουν τα ανάλογα αποτελέσματα  που θα μας οδηγήσουν στην ανάλογη δράση. Με απλά λόγια οι σκέψεις μας αποφασίζουν ποια θα είναι η πραγματικότητα που μας θα μας περιβάλλει.

Το 95% των σκέψεών μας είναι ίδιες μ’ αυτές που κάναμε την προηγούμενη μέρα, με αποτέλεσμα να αρχίζουμε να πιστεύουμε αυτά που σκεφτόμαστε και η πίστη μας να γίνεται πεποίθηση.Όλη μέρα παλεύουμε με τις σκέψεις μας ψάχνοντας επιχειρήματα για να τις αντικρούσουμε και τελικά πετυχαίνουμε το αντίθετο αποτέλεσμα. Το αν θα δούμε το μάθημα ή το εμπόδιο από μια κατάσταση ή αν θα δούμε το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο  αυτό εξαρτάται από το πού έχουμε μάθει να εστιάζουμε τη σκέψη μας. Τι προγράμματα και τι πεποιθήσεις αφομοιώσαμε από μικρή ηλικία. Το οποιοδήποτε συμβάν θα είναι πάντα το ίδιο. Δεν αλλάζει.

Για να αλλάξει το συμβάν τι νομίζεις πρέπει να αλλάξει;

Η δική σου αντίδραση και εστίαση.Εσύ λοιπόν που εστιάζεις ; Εστιάζεις στο κακό, στην αρνητική εκδοχή; Εστιάζεις στην έλλειψη ; Ε τότε γίνεσαι αυτό που σου λείπει. Εστιάζεις στο ότι τώρα δεν έχεις αυτό που θα ήθελες; Τότε διογκώνεις το αίσθημα της απογοήτευσης και της ανησυχίας.

Τώρα θα αναρωτιέσαι πώς μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό;

Η λύση είναι μια. Η αυτοπαρατήρηση.Αντί να παλεύετε λοιπόν με τις σκέψεις, απλά παρατηρήστε λέγοντας «ας δω τι έχει να μου πει τώρα το μυαλό μου», σαν ένας εξωτερικός παρατηρητής, χωρίς να ταυτίζεστε μαζί τους.

Πάρτε τα ινία και κάντε το μεγάλο βήμα!

Πάρτε χαρτί και μολύβι και καταγράψτε τις σκέψεις σας. Όλες. Τις θετικές δεν τις αγγίζουμε γιατί δεν μας ενοχλούν. Οι αρνητικές είναι που μας ταλαιπωρούν και μας κρατούν πίσω. Καταγράψτε σε μια στήλη όλες τις αρνητικές σκέψεις, τους φόβους σας, τις ανησυχίες σας . Κατέγραψτε πράγματα που σας αγχώνουν και πράγματα που σας εκνευρίζουν.

Μόνο και μόνο που μεταφέρουμε τις σκέψεις μας στο χαρτί απελευθερωνόμαστε. Και πολύ σημαντικό επίσης είναι με το να τις αναγνωρίσουμε χάνουν την δύναμη τους. Από υποσυνείδητες γίνονται συνειδητές και έτσι μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε.

Ρωτήστε τον εαυτό σας:

  • Γιατί το σκέφτομαι αυτό τώρα;
  • Γιατί το κάνω τόσο συχνά;
  • Τι προσπαθώ να πετύχω με αυτό;
  • Τέλος ρωτήστε την μαγική ερώτηση: Μου αξίζει όλο αυτό; Κερδίζω κάτι από αυτό;
  • Πόσα πράγματα χάνω με το να σκέφτομαι έτσι ;

Στην συνέχεια επιλέξτε να μετατρέψετε κάθε μια από αυτές τις απαντήσεις σε θετικές προτάσεις. Περιγράψτε πως θα θέλατε να είναι τα πράγματα. Έτσι τις φέρνουμε σε ισορροπία.

Ο στόχος είναι να γίνει αυτή η συνήθεια μέρος του υποσυνείδητου σας. Μόλις γίνει μέρος της διαδικασίας της σκέψης σας, θα νιώσετε την αλλαγή. Επιλέγεται κατ’ επιλογή να μετατρέψετε την αρνητική σκέψη σε θετική.Είναι σημαντικό να μάθετε να προχωράτε από τις αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα χωρίς να τα αφήνετε να καθοδηγούν τη ζωή σας.

Ένας τρόπος που εμένα με βοήθησε πραγματικά  είναι απλώς να τις ακυρώνω και να επιλέγω να τις αντικαταστήσω με αυτές που ιδανικά επιθυμώ. Κάθε φορά που πιάνεις τον εαυτό σου να κάνει μια ανεπιθύμητη σκέψη, πες  νοητικά στο υποσυνείδητο σου , στο Σύμπαν , στην ανώτερη δύναμη, σε ότι πιστεύεις «άκυρο – άκυρο», γράψε λάθος και επέλεξε  αμέσως μια θετική δήλωση που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα.

Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα καθημερινών ενεργειών …

Τα αποτελέσματα είναι δεδομένα απλώς όπως και ένα έμβρυο θέλει 9 μήνες για να έρθει στο κόσμο έτσι και εδώ, εμπιστευτείτε την διαδικασία και δώστε την απαραίτητη πίστωση χρόνου.

Και μην  ξεχνάτε, το σενάριο της ζωής μας το γράφουμε ΕΜΕΙΣ. Εμείς δημιουργούμε την πραγματικότητα μας. ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ να πάρουμε την ευθύνη της ζωή μας στα χέρια μας και ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ να αναλάβουμε δράση για να πραγματοποιήσουμε τα θέλω μας.

 Λίγα Λόγια για την Αλεξία

ΑλεξίαΟνομάζομαι Αλεξία ManifestationLoveR. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Κύπρο. Είμαι σύμβουλος προσωπικής ενδυνάμωσης και αυτοβελτίωσης. Σπούδασα Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά και εργάστηκα για 12 χρόνια στον τραπεζικό τομέα σε Αθήνα και Κύπρο. Σπούδασα επίσης Νευρό-γλωσσικό Προγραμματισμό και πιστοποιήθηκα στο Coaching. Είμαι δημιουργός του Ιgnite Your Authentic Self Journal και Απελευθέρωσε τον Πραγματικό σου Εαυτό Τώρα, ένα προσωπικό ημερολόγιο, ένας καθημερινός οδηγός ενδυνάμωσης.

Πλέον σκοπός της ζωής μου είναι να βοηθάω τους ανθρώπους να αποκτούν εσωτερική ισορροπία και να αυξήσουν την αυτοπεποίθηση τους για να είναι πραγματικά ελεύθεροι και ήρεμοι. Τους διδάσκω πως να διαχειρίζονται τα συναισθήματα τους, να ανακαλύπτουν και να θέτουν στόχους, και να απελευθερωθούν από περιοριστικές πεποιθήσεις και προγράμματα που δεν τους εξυπηρετούν πια.

 

βιβλίο Μπορείτε να με βρείτε:

Instagram: @alexia_befree

Youtube: Alexia ManifestationLoveR

Facebook: Alexia ManifestationLoveR

Email: manifestaitionlover@gmail.com

Τα βιβλία μου μπορείτε να τα βρείτε:

https://manifestationlover.ecwid.com/

 

 

Διάβασε επίσης:

Tags from the story
Written By
More from xrysaxasapi
Εύκολες μπάρες με πραλίνα φουντουκιού
Οι μπάρες είναι ένα σνακ που αγαπάνε μικροί μεγάλοι! Τρώγεται όλες τις...
Read More
0 replies on “Πως να κάνεις τις σκέψεις συμμαχό σου”