Το μοσχάρι γιουβέτσι είναι από τις πιο αγαπημένες παραδοσιακές συνταγές!Ένα φαγητό που συνήθως τρώγεται Κυριακή!Συνήθως το συνοδεύουμε με κριθαράκι ή αλλιώς μανέστρα αλλά μπορούμε να το κάνουμε και με χυλοπίτες ή με οτιδήποτε άλλο ζυμαρικό!Αγαπώ το γιουβέτσι και θεωρώ ότι είναι άκρως μαμαδίστικο φαγητό! Πάμε να δούμε τα υλικά!
Υλικά που θα χρειαστείς
- 1 κιλό μοσχάρι (προτιμούμε ελιά )
- 1 πακέτο κριθαράκι
- 1 κονσέρβα κον κασέ
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου περασμένες από την πρέσα
- 80 ml ελαιόλαδο
- 100 ml λευκό κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
- 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- αλάτι,πιπέρι
- λίγο μπαχάρι σε σκόνη
- 1 1/2 λίτρο νερό
Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε το κρέας μας σε μικρές μπουκίτσες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα που έχουμε προηγουμένως ζεστάνει καλά το λάδι μας. Μόλις ροδίσει το κρέας
μας απ’ όλες τις μεριές προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας το κρεμμύδι και το σκόρδο! Τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και σβήνουμε με το κρασί! Προσθέτουμε την ντομάτα,τα μπαχαρικά και το νερό. Αφήνουμε να πάρουν μία καλή βράση. Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς. Εάν η κατσαρόλα μας δεν μπαίνει στο φούρνο,αδειάζουμε την σάλτσα και το κρέας σε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι. Ψήνουμε περίπου 1 ώρα και μετά ξεσκεπάζουμε το καπάκι μας και προσθέτουμε το κριθαράκι!Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε με νερό! Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 30 λεπτά!
Tip: Προς το τέλος του ψησίματος αν θέλουμε προσθέτουμε κεφαλοτύρι!
Καλή όρεξη!
Έλα στην παρέα μας στο instagram και στο Facebook
Διάβασε επίσης: