4 συνταγές για ρολάκια με σφολιάτα

ρολάκια με σφολιάτα

Σου αρέσουν τα γρήγορα σνακ; Αν ναι αυτές οι 4 συνταγές ρολάκια  με σφολιάτα θα γίνουν οι αγαπημένες σου. Φυσικά τα ρολάκια με σφολιάτα μπορείς να τα γεμίσεις με τα δικά σου αγαπημένα υλικά! Θα σου δώσω 4συνταγές για ρολάκια που κάνω εγώ και γίνονται ανάρπαστα.

Τα ρολάκια τρώγονται όλες τις ώρες. Για πρωϊνο, στο σχολείο , στο γραφείο, το απόγευμα ή σε μια βόλτα στην εξοχή! Μοιάζουν με πιτσάκια και είναι ιδανικά για πάρτυ!

Αλμυρά ρολάκια με αλλαντικά

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • Σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ
  • Ρίγανη
  • Τυρί του τοστ ( γκούντα ,ένταμ , τσένταρ ή ότι άλλο είδος εσύ θέλεις)
  • Αλλαντικά της αρεσκείας σου ( γαλοπούλα , πάριζα , μπέικον)
  • Προαιρετικά μπορείς να βάλεις και  μανιτάρια ή πιπεριές

Εκτέλεση συνταγής

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την σάλτσα ντομάτας και ρίχνουμε τη ρίγανη. Στρώνουμε τις φέτες τυριού ή τα τριμμένα τυριά και από πάνω βάζω τα αλλαντικά μου. Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό και διπλώνουμε τις άκρες.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ρολάκια περίπου 3 εκατοστά. Στρώνουμε ένα αντικολλητικό  χαρτί και τοποθετούμε πάνω τα ρολάκια μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα!

Ρολάκια σφολιάτα με λιαστή ντομάτα και φέτα

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 1 φλυτζάνι λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες
  • 1/2 φλυτζάνι φέτα σε τρίμματα
  • 2 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο

Εκτέλεση συνταγής

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας. Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε μικρά κομματάκια. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη φέτα με τις ντομάτες και το δεντρολίβανο. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στην σφολιάτα μας και τυλίγουμε σε ρολό.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ρολάκια περίπου 3 εκατοστά. Στρώνουμε ένα αντικολλητικό  χαρτί και τοποθετούμε πάνω τα ρολάκια μας. Με ένα πινέλο περνάμε το αβγό από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα!

ρολάκια κανέλαςΡολάκια σφολιάτας με κανέλα

Για γλυκιά εκδοχή προτίμησε τα ρολάκια κανέλας.

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 πακέτο Σφολιάτα
  • 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση της συνταγής

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και βουτυρώνουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου την επιφάνειά του. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την κανέλα με τη ζάχαρη. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με το μείγμα κανέλα-ζάχαρη. Κρατάμε 2 κουταλάκια της σούπας από το μείγμα για να πασπαλίσουμε στο τέλος τη σφολιάτα. Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό και διπλώνουμε τις άκρες.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ρολάκια περίπου 3 εκατοστά. Στρώνουμε ένα αντικολλητικό  χαρτί και τοποθετούμε πάνω τα ρολάκια μας. Πασπαλίζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη-κανέλα στα ρολάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα!

Extra tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σταφίδες.

Ρολάκια με μερέντα

Το καλύτερο το άφησα για το τέλος. Ποιος θα αντισταθεί σε ρολάκια με μερέντα; Κανείς..

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • ένα πακέτο σφολιάτας
  • Μερέντα
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • προαιρετικά ξηροί καρποί, όπως φουντούκια ή καρύδια

Εκτέλεση συνταγής

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας. Αλείφουμε τη μερέντα σε όλη την επιφάνεια. Από πάω αν θέλουμε πασπαλίζουμε ξηρούς καρπούς. Τυλίγουμε σε ρολό και διπλώνουμε τις άκρες. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ρολάκια περίπου 3 εκατοστά. Στρώνουμε ένα αντικολλητικό  χαρτί και τοποθετούμε πάνω τα ρολάκια μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα! Αν θέλουμε πασπαλίζουμε λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Διάβασε επίσης :

Μπορείς να στείλεις την δική σου  συνταγή με φωτογραφία στο mommycoolgr@gmail.com και να την δημοσιεύσουμε!

Ακολούθησε μας στα social media instagram και Facebook

Written By
More from xrysaxasapi
Ο Ελ ο ελεφαντάκος ταξιδεύει στην Ρωμη
Μέσα στην καραντίνα είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση του βιβλίου...
Read More
0 replies on “4 συνταγές για ρολάκια με σφολιάτα”