7+1 λόγοι για να επιλέξεις παιδικά παπούτσια Arties

Παιδικά παπούτσια Arties

Τα παιδικά παπούτσια είναι το Α και το Ω στην εμφάνιση ενός παιδιού. Ειδικά στα μικρότερα παιδιά η επιλογή παπουτσιού πρέπει να γίνει με πολύ προσοχή. Τα παιδικά παπούτσια είναι αυτά που θα δώσουν το σωστό “σχήμα” στο βάδισμά τους ως ενήλικες.

Πολλές φορές εμείς οι γονείς επιλέγουμε παπούτσια με βάση όσα μας αρέσουν και όχι δίνοντας την απαραίτητη προσοχή  στα τεχνικά χαρακτηριστικά για την σωστή ανάπτυξη του  ποδιού και την άνεση του παιδιού μας. Μπορεί να κοιτάμε το brand ή το σχέδιο π.χ τα χειροποίητα σανδάλια. Είναι όμως αυτός ο σωστός τρόπος να διαλέξουμε παπούτσια για τα παιδιά μας;

Σύμφωνα με τους ειδικούς σχετικά με τα παιδικά παπούτσια

Πριν ξεκινήσει το παιδί τα πρώτα του βήματα- περίπου στην ηλικία του ενός έτους- πρέπει τα πόδια του να είναι ελεύθερα. Θα πρέπει  ν’ αναπτυχθούν χωρίς παπούτσια.  Αυτό αλλάζει μόλις το παιδί ξεκινήσει δειλά δειλά να περπατά. Τότε χρειάζεται ένα παπούτσι που θα βοηθήσει τα πόδια του να διαμορφωθούν και παράλληλα θα τα προστατεύει.

Για τα μεγαλύτερα παιδιά, το παπούτσι γίνεται ακόμη απαιτητικότερο. Θα πρέπει να τα συντροφεύει σε πιο έντονες πια δραστηριότητες (τρέξιμο, σκαρφάλωμα, κλπ).  Τα όποια ορθοπεδικά προβλήματα, μέχρι την ηλικία των έξι ετών, μπορούν να προληφθούν με την σωστή επιλογή παιδικού υποδήματος. Χαρακτηριστικά, έρευνες δείχνουν ότι το 96% των παιδιών γεννιούνται με υγιέστατα πόδια, ενώ μόλις το 40% αυτών φτάνουν στην ενήλικη ζωή χωρίς αντίστοιχα ορθοπεδικά προβλήματα.

Επισκεφθείτε την σελίδα για να γνωρίσετε τα παιδικά παπούτσια Arties www.arties.gr

Γιατί να επιλέξεις παιδικά παπούτσια Arties

Η εταιρεία Arties έχει πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή παιδικών παπουτσιών. Ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει καλό ανατομικό παπούτσι σε κάθε στάδιο ανάπτυξης του παιδικού ποδιού.

 • Είναι ανατομικά και φαίνονται

Ίσως έχεις ακούσει πολλές φορές την λέξη ανατομικά σε παιδικά παπούτσια. Είναι όμως; Λέγοντας ανατομικό ένα παπούτσι αυτά που πρέπει να ελέγξεις είναι:

 1. Η ανύψωση στην καμάρα. Η σκληρή αφρώδης ανατομία στο ύψος της καμάρας του ποδιού, είναι το πρώτο και κύριο χαρακτηριστικό του ανατομικού υποδήματος, μιας και βοηθάει στην ορθή στάση των ποδιών και ως εκ τούτου ολόκληρου του σώματος.
 2. Αφρώδης σε όλα τα ευαίσθητα σημεία. Αυτό για να μην τραυματίζει το παιδί ειδικά πίσω στη φτέρνα.
 3. Η σταθερή φτέρνα. Ειδικά για τα πρώτα βήματα του παιδιού είναι απαραίτητο ένα παπούτσι που να αγκαλιάζει τη φτέρνα του παιδιού με σταθερό τρόπο για την ορθή βάδιση, αλλά και την προστασία των μαλακών ακόμη οστών του παιδικού ποδιού.
 4. Το σωστό ύψος στο τακούνι. Η διαφορά ύψους φτέρνας-δαχτύλων είναι τέτοια ώστε να ίσο-μοιράζεται το σωματικό βάρος ανάμεσα στη φτέρνα και τα μετατάρσια. Χωρίς να επιβαρύνεται κανένα εκ των δύο παραπάνω, προκαλώντας μελλοντικά ορθοπεδικά προβλήματα.
 5. Το σωστό καλαπόδι. Συχνά παρατηρείται να χρησιμοποιούνται καλαπόδια ενηλίκων προσαρμοσμένα στα παιδικά νούμερα, αγνοώντας όμως ότι το παιδικό πόδι έχει τη δική του ιδιομορφία, τις δικές του φόρμες. Η χρήση αμιγώς παιδικών καλαποδιών ήταν από την αρχή κανόνας για την εταιρεία Arties, παρόλο το κόστος που έχει αυτό για κάθε νούμερο και φόρμα χωριστά.
 6. Ενισχυμένη μύτη. Όπως ξέρετε από πρώτο χέρι τα παιδάκια δεν φέρονται όμορφα στα παπούτσια τους (και καλά κάνουν!) Ειδικά το μπροστινό μέρος δέχεται το μεγαλύτερο «σφυροκόπημα», το μπροστινό μέρος είναι που θα πρέπει να κρατήσει όλο το παπούτσι σε κάθε κλωτσιά, σε κάθε σύρσιμο, σε κάθε «πατητό» και παράλληλα θα πρέπει να προστατεύσει τα ευαίσθητα δαχτυλάκια του παιδικού ποδιού. Στη μύτη λοιπόν και πάλι πρέπει να υπάρχει ένα σκληρό μέρος, ώστε να δημιουργεί μια άνετη, αλλά και θωρακισμένη «σπηλιά» για τα δαχτυλάκια.
 • Παιδικά παπούτσια Arties δερμάτιναΕίναι δερμάτινα.

Τα παιδικά παπούτσια Arties είναι εξ’ ολοκλήρου δερμάτινα παπούτσια εσωτερικά και εξωτερικά με δερμάτινο πατάκι. Αγοράζοντας παιδικά παπούτσια καλό είναι α αποφεύγουμε τα συνθετικά ή τα πλαστικά και να επενδύουμε σε φυσικά δερμάτινα παπουτσάκια. Όταν ρώτησα γιατί να προτιμήσω δέρμα στα παιδικά παπούτσια μου απάντησαν:

 1. Δέρμα γιατί αντέχει. “Επιμένουμε στο δέρμα γιατί σχεδιάζουμε τα παπούτσια με το βλέμμα στραμμένο στο «μετά την πώληση». Θέλουμε ένα βιώσιμο προϊόν και όταν αποφασίσεις ότι θες κάτι τέτοιο έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε κάποιο vegan συνθετικό δέρμα, ή να μείνεις στο δέρμα που έχει τη μέγιστη αντοχή και αναγεννησιμότητα, ανάμεσα στα διάφορα υλικά που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει στην υποδηματοποιία.”
 2. Δέρμα γιατί αναπνέει. “Επιμένουμε επίσης στο δέρμα, γιατί γενικά τα φυσικά υλικά αναπνέουν πάντα πολύ καλύτερα απ’ ότι τα συνθετικά. Όπως καταλαβαίνετε ένα παπούτσι που δεν αναπνέει δεν είναι απλά δυσάρεστο, αλλά συνδέεται άμεσα με τις γνωστές μας μυκητιάσεις.”
 3. Δεν βασανίζονται τα ζώα. “Αυτό που μπορούμε να σιγουρέψουμε από τον προμηθευτή μας είναι ότι τα δέρματα είναι αποκλειστικά από ζώα που προορίζονταν προς βρώση. Ότι δεν πεθαίνει δηλαδή κανένα ζώο μόνο για να δώσει την πρώτη ύλη μας. Φυσικά κανένα από τα δέρματα δεν είναι από κάποιο σπάνιο ή επαπειλούμενο είδος.”
 • Μοντέρνος σχεδιασμός και άνετα

Φυσικά θα βρεις πολλά μοντέρνα σχέδια και παπούτσια για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά! Για τα κορίτσια τα νούμερα ξεκινούν από 19 και φτάνουν μέχρι 40.Αυτό σημαίνει ότι μαμά και κόρη μπορούν να φορέσουν το ίδιο παπούτσι! Ενώ για τα αγόρια ξεκινούν από 19 και φτάνουν μέχρι 35!

 • Εύκολο άνοιξε-κλείσε

Οποιοσδήποτε γονιός έχει φορέσει έστω και ένα παπούτσι στο παιδί του, ξέρει πόσο μα πόσο είναι σημαντικό το Velcro για το άνοιγμα σε αντίθεση με τα κορδόνια. Σε όλα τα μεσαία και μικρά παπούτσια μας το άνοιγμα είναι με Velcro και στα περισσότερα αντί για κορδόνια έχει λαστιχάκια. Ακόμα και στα μεγάλα παπουτσάκια που έχουν κορδόνι, όπως οι αρβύλες, παράλληλα υπάρχει  πάντα και φερμουάρ για να μην χρειάζεται το παιδί κάθε φορά να λύνει και να δένει τα κορδόνια για να το φορέσει.

 • Πρόγραμμα Love- Return -Relove

Η βιομηχανία της μόδας είναι μια από τις πιο ρυπογόνες βιομηχανίες αυτή τη στιγμή. Οι σεζόν αλλάζουν αστραπιαία και οι παλιές πάνε στα σκουπίδια. Φυσικά όλα όσα πάνε στα σκουπίδια δεν είναι ακατάλληλα για χρήση. Ίσα ίσα τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν καν φορεθεί. Η εταιρεία Arties φροντίζει να φτιάξει ανθεκτικά παπούτσια ώστε να φορεθούν από περισσότερα παιδάκια και το υποστηρίζουν έμπρακτα με το πρόγραμμα Love-Return-Relove. Διάβασε περισσότερα.

“Αναλαμβάνουμε να ξαναδώσουμε ζωή στα παλιά Arties του παιδιού σας και να τα δώσουμε σε όποιον τα χρειάζεται.”

 • Ανακύκλωση υλικών και κοινωνική μέριμνα

Η ανακύκλωση των υλικών και ο Zero waste τρόπος λειτουργίας του εργοστασίου πρέπει να σημειωθεί στα υπέρ! Τα δέρματα που μένουν από τα παιδικά παπούτσια γίνονται πολύχρωμα παιδικά αξεσουάρ. Επειδή λοιπόν είναι προϊόντα από αυτή τη διαδικασία είναι όλα μοναδικά! Οι κούτες που έρχονται τα υλικά τους ξαναχρησιμοποιούνται για να αποστείλουν τα δικά τους δέματα. Οι σόλες που μένουν πίσω γυρνάνε στους προμηθευτές για να ξαναγίνουν σόλες.

 • Ελληνικής κατασκευής

Το εργοστάσιο λειτουργεί από το 1964. Τα παιδικά παπούτσια Arties γίνονται αποκλειστικά στην Αθήνα και οι εργαζόμενοι είναι είτε εργαζόμενοι που είναι πάνω από δέκα χρόνια σε αυτή τη δουλειά και 30 χρόνια στον κλάδο είτε νέοι εργαζόμενοι που επιλέξανε να μάθουν την τέχνη. Συνεργάζονται με προμηθευτές για τις πρώτες ύλες από εργοστάσια που βρίσκονται στην Ελλάδα. Έτσι στηρίζουν τις ελληνικές επιχειρήσεις.

 • Στηρίζουμε την επιχείρηση της γειτονιάς μας

Στηρίζοντας την εταιρεία Arties στηρίζουμε  όλα τα καταστήματα παιδικών παπουτσιών της γειτονιάς μας για να μπορούν να είναι εκεί την επόμενη μέρα και να μας συμβουλεύουν για το σωστό παπούτσι για τα παιδιά μας. Μπορείτε να δείτε τα συνεργαζόμενα καταστήματα εδώ !

Παιδικά παπούτσια Arties

Μπορείς να μπεις και να δεις όλα τα σχέδια αλλά και να διαβάσεις περισσότερα στο site www.arties.gr

Ευχαριστώ την Έφη Τασιοπούλου για τις εξαιρετικές συμβουλές αλλά και την άψογη εξυπηρέτηση!  Μπορείτε να βρείτε και να ακολουθήσετε την εταιρεία Arties στα social Media Instagram και Facebook .

Εννοείτε πως όλα αυτά δεν θα μπορούσα να τα γράψω αν εγώ η ίδια δεν δοκίμαζα τα συγκεκριμένα παπούτσια! Ένα μόνο θα σας πω δεν τα βγάζω από τα πόδια μου! Αν εγώ νιώθω καλά με τόσες ώρες ορθοστασίας φαντάζομαι πως νιώθουν τα παιδιά μου! Πραγματικά είναι από τα καλύτερα παπούτσια σε θέμα άνεσης και ξεκούρασης που έχω φορέσει!

Διάβασε επίσης:

Written By
More from xrysaxasapi
Νηστίσιμο κέικ με άρωμα πορτοκαλιού
Τι θα λέγατε για ένα νηστίσιμο γλυκό; Μικροί και μεγάλοι αγαπάνε το...
Read More
0 replies on “7+1 λόγοι για να επιλέξεις παιδικά παπούτσια Arties”