Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα γλυκό εύκολο και γρήγορο να γίνει με απλά υλικά που έχουμε στο σπίτι! Η κατανάλωση του είναι διαδεδομένη ιδιαίτερα στην περίοδο της νηστείας!Η Ευαγγελία από το @love_cooking2019 μας δίνει παρακάτω την συνταγή!
Υλικά που θα χρειαστείς
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
- 2 κουταλάκια κανέλα
- 1 κουταλάκι γαρύφαλλο
- μισό ποτήρι καρύδια
- μισό ποτήρι σταφίδες
- μισό ποτήρι σουσάμι καβουρδισμένο
- ξύσμα από περγαμόντο
Για το σιρόπι θα χρειαστείς
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- 2 ξύλα κανέλας
- φλούδες λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ώσπου να πάρει χρώμα.Καλό είναι να χαμηλώσουμε λίγο την φωτιά για να μην μας “αρπάξει” και καεί το σιμιγδάλι! Συγχρόνως σε μία άλλη κατσαρόλα έχουμε βάλει όλα τα υλικά μας για το σιρόπι να βράσουν! Θα χρειαστούν περίπου πέντε λεπτά. Ρίχνουμε με προσοχή λίγο λίγο το σιρόπι μέσα στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να απορροφήσει όλο το σιρόπι. Τέλος προσθέτουμε μέσα και τα υπόλοιπα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε μία φόρμα του κέικ, το αφήνουμε περίπου 5 λεπτά να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!
Διάβασε επίσης
Κανε like και γνώρισε την Ευαγγελία στην σελίδα της @love_cooking2019